A leghosszabb szakasz, több mint 7.700 kilométer! Ezt a részt várom a legjobban. Görögország, Albánia, Montenegró, Bosznia, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Monaco, Franciaország, Gibraltár, Spanyolország, Portugália.

Az Eurovelo 8 hivatalosan Athéntől, a spanyolországi Cádiz városáig tart. (Illetve pontosabban Cipruson van a rajt). Olaszországban a Pó-síkságon halad keresztül, de utunk során itt először nem a hivatalos útvonalon fogunk haladni, hanem Velencénél délnek fordulunk és a partvonal mentén haladva meg sem állunk Szicíliáig. Szicíliát körbejárva vissza a csizmára és a nyugati parton végigtekerve térünk vissza a hivatalos nyomvonalra.

Ennek a módosításnak a legfőbb oka az, hogy el akarjuk kerülni a komoly télben való biciklizést. Egyrészt magunk, de legfőképp a kutya miatt! Hiába a kényelmes viszikli, ha mínuszokban kell benne fagyoskodni.

Tehát a telet a mediterrán régióban töltjük és reménykedünk benne, hogy nem szúr ki velünk az időjárás.

Olaszország után Monaco, majd a francia Riviérán továbbhaladva, Spanyolország, Gibraltár, Cádiz majd Portugáliában Európa legnyugatibb pontja Sagres.

Az Eurovelo 8, a "Mediterrán Út" eredetileg a Ciprusi szakasszal együtt 5.888 kilométer. A miáltalunk módosított út kb. 7.700 kilométer. Valamikor október közepe-vége fele indulunk Athénból és 120 nap után, 2013 február vége, március elején érkezünk meg Sagres-ba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr13052201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása