Egy nagyon hosszú, majdnem 6.000 kilométeres út következik. Ez a második leghosszabb szakasz, és őszintén megmondom, ezt várom majdnem a legjobban! ( A következő a titkos favoritom, ezért van ez csak az ezüstérmes helyen. Ja! És mert nagyon kevés az út mentén a tenger! :) )

Nem bontottam fel több szakaszra, végig egy útvonalon, az Eurovelo 11-en haladunk majd. Norvégiából, a Nordkappról indulunk, majd Finnország keleti részén haladva érjük el Helsinkit. Itt átkelünk a Balti-tengeren, megérkezünk Tallinba, Észtországba.

Innen Lettország, a litván Vilnius, a lengyel főváros Varsó, azután Krakkó következik. Szlovákia jön a sorban, ahol áthaladunk például Kassán és ideiglenesen visszatérünk Magyarországra.

Itt megállnék egy pillanatra két ok miatt is. Először is itt újabb lehetőség van arra, hogy akinek van kedve, az csatlakozzon hozzánk. Persze ez bárhol megoldható, de talán itt a legegyszerűbb. A másik ok, hogy egy időre majd elbúcsúzunk a fiamtól, Árontól, akinek lassan véget ér majd a nyári szünet és megkezdi a középiskolai éveket. Áron kb. 4.800 kilométert fog ezen a szakaszon velünk tekerni nagyjából 70 nap alatt.

 Nos a Tisza mentén vezet az utunk Szegedig, aztán Szerbia következik. Belgrád, Nis, Macedóniában Skopje, Görögország, Thessaloniki és a szakasz végállomása Athén.

Összesen kb. 6.000 kilométert kell megtennünk Athénig és várhatóan október közepén érkezünk meg a görög fővárosba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr643046452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása