Írta: bufito 2011.08.05. 08:35

Szegény Luca! :)

 
Ma reggel Balázséknál jártunk, és elhoztuk egy próbaútra a visziklit. Sajnos elég kevés jutalomfalatot vittem magammal, ami csak arra volt elég, hogy egyáltalán bent maradjon a kocsiban. Persze a beszállásnál is segíteni kellett kicsit. Reggel volt, és tudtam, hogy még haza is kell mennünk és be is kell érnem a munkába, úgyhogy nem voltam elég türelmes vele, pontosabban, kicsit többet vártam el tőle, mint kellett volna. De nem baj, azért, én bizakodó vagyok a jövőt illetően. (Még szerencse, hogy nem holnap akarunk elindulni) Pillanatnyilag Luca úgy néz rám, mint aki azt mondja, inkább lefutok 30.000 km-t, csak ne kelljen abba a kis izgő-mozgó izébe beülnöm. Nem jött be neki túlzottan. Csinált is néhány lyukat rá, úgyhogy, azt már tudom, hogy a borítás alapanyagát jól át kell majd gondolni. Ezzel az a fő baj, hogy műanyag, és nem vászon.

 

Szóval, ahogy elindultunk Luca szirénázásba kezdett, aztán amikor ki tudta dugni a fejét elől a szunyoghálónál, akkor úgy tűnt, hogy egészen kezd megbarátkozni a helyzettel, még le is tudott feküdni, és már épp kezdtem sajnálni, hogy nincs egy kamera a bicómon hátrafelé, amikor elege lett és kiugrott. Szegény kis viszikli nem úszta meg sértetlenül ezt az első találkozását Lukóval, ő viszont szerencsére nem kezdett el félni tőle, egyszer sikerült is rávennem, hogy visszamásszon. Úgyhogy, csak szoktatni kell, szépen, lassan, türelemmel. :) Aztán, mikor majd meglátja az ő méretére készült utánfutóját, remélem, már olyan örömmel száll majd be, mint a kocsiba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami a húzást illet, viszont sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk 10-nél biztos nem mentem többel. : Azt nem sikerült megéreznem, milyen emelkedőn húzni, mert addigra már nem akart beülni még egyszer, de így üresen észrevehetetlen volt mögöttem a járgány, pedig az is 10 kiló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr403127248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ama11 2011.08.05. 18:18:32

Nagyon sajnálom mindkét kutyust, ha megvalósul ez az egyébként érdekes utazás. Naponta hány órát kellene a ki tudja milyen hőszigetelésű dobozban kuksolniuk? Szerintem ez állatkínzás.

BourBon · http://guku.blog.hu 2011.08.05. 18:37:57

@Ama11: Kedves AMA11!

A fenti videóban látható kutyautánfutó nem a végleges megoldás, ez a posztban is le van írva. Mindkét kutyusnak saját, méretre gyártott visziklije lesz, ezt többször leírtuk már.

Naponta kb. összesen 4-5 órát fognak a Lucáék a viszikliben utazni. Összesen, tehát három négy részletben. Én azt gondolom, ismerve a kutyusokat, hogy egyszerre 1-1,5 órát bőven, mindenféle szenvedés nélkül kibírnak majd benne az ebek.

A visziklit egyébként teljesen komfortosra tervezzük. Vízálló és amennyire kell hőszigetelt is lesz. Ha megfigyelted az útvonaltervet, akkor biztos láttad, hogy úgy alakítottuk ki a különböző éghajlati zónákba való érkezés idejét, hogy lehetőség szerint a leghidegebb időszakokat elkerüljük. Pl. északon a Nordkapp felé július környékén érkezünk. Azt ne mondom, hogy 30 fok lesz akkor, de nem farkasordító hidegben fogunk tekerni. A téli időszakban pedig a mediterráneumban leszünk, ahol szintén reménykedünk a nem fagyos időjárásban.

Hidd el, nagyon szeretjük ezeket a kutyusokat, semmi esetre se tennénk nekik rosszat. A legtöbb szervezési feladat jelen pillanatban is az, hogy véletlenül se szenvedjenek semmiben se hiányt.

Remélem megnyugtattalak és továbbra is fogod olvasni a blogunkat és esetleg a Facebookon is like-olod az oldalt! :)

Egyébként, ha kész lesz a saját tervezésü viszikli, akkor Téged is sok szeretettel látunk egy látogatásra, ahol megtekintheted, és láthatod, hogy nem fognak szenvedni a Kiaráék!

Balázs
süti beállítások módosítása