Jövő hétre sok mindent tervezünk. El kell kezdeni fizikálisan rendbe rakni magunkat. Hármunk közül Andi van a legfittebb állapotban, Ő minden nap jó pár kilométert leteker munkába menet és hazafelé is. Nekünk viszont van mit behozni Anitával, ezért elkezdünk jövő hét hétfőtől komolyan mozogni. Mindenféle jópofa program van pl. iPhone-ra, amivel egy edzésterv alapján lehet a különböző mozgásformákat - futás, felülés, fekvőtámasz, guggolás, stb... - gyakorolni, az elvégzett edzéseket naplózni és mindenféle kimutatásokat tallózva megtalálni a gyenge pontokat az erőnlétünkben. 

És ilyen pl. nekem nagyon sok van :). Én futni a térdem miatt nem tudok, de a felülés, fekvőtámasz, guggolás és kerékpározás négyes minden elemét, ha fúj, ha esik meg fogom csinálni. Mint minden kezdőknek való edzésprogramot, a fentieket is minden másnap kell végezni. A túlzott megerőltetés és a különböző izomcsoportok megmozgatása érdekében hétfőn, szerdán, pénteken bringa és fekvőtámasz, kedden, csütörtökön és szombaton felülés és guggolás a program. A vasárnap pihenőnap lesz, illetve ha valamelyik nap kimarad akkor ezen a napon fogom bepótolni a kimaradt edzést.

A nagy zabálások kora is befejeződik. Kifejezetten nem fogok fogyókúrázni, de mindenféleképpen figyelni fogom, hogy mit és mennyit eszem és megpróbálok inkább többször kevesebbet enni. A folyadékbevitelre is figyelnem kell majd. Észrevettem magamon, hogy mostanában nagyon keveset iszom még a nagy melegben is. Ez biztos, hogy nem jó. Már csak a fejfájásra hajlamosságom miatt sem. Ha eleget iszom sokkal ritkábban fáj a fejem.

Szóval hétfőtől minden nap felkerül majd ide az adott napra vonatkozó edzésnapló. Lehet majd nevetgélni a kezdeti számokon és drukkolni a bringámnak, hogy bírja a kicsivel több mint egy mázsámat. :) Persze lehet csatlakozni is, tehát ha valaki kedvet érez arra, hogy bizonyos gyakorlatokat szintén elvégezzen egy adott terv szerint, azt nagyon szívesen látjuk akár virtuálisan is. Ha érdekes, el tudjuk küldeni az általunk használt programok neveit - IPhonera és Androidra is léteznek a progik - vagy ha valaki nem rendelkezik okostelefonnal, akkor szívesen "legyártjuk" személyre szabottan részére az edzéstervet! Akit érdekel ez a fajta "tömegsport", az írjon egy mailt az infoguku@gmail.com címre és felvesszük vele a kapcsolatot. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr383089836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása