A tervezett első szakasz első feléről, illetőleg azok látnivalóiról itt olvashattok.

6. Poznan az egyik legszebb lengyel város, a Warta folyó partján fekszik. Itt található a Szent Péter és Pál katedrális, amelynek altemplomában régen élt lengyel királyok nyugszanak. Ezen kívül szeretnék körbekerekezni a reneszánsz piactéren, megcsodálni a gyönyörű épületeket, de az Ostrów Tumskit sem hagynám ki, ami állítólag a legrégebbi városrész. (Egy szigeten fekszik, itt található az ország legelső temploma, a hercegi palota maradványai és egy rotunda nyomai).

A város körül egyébként a Poznani gyűrű nevet viselő kerékpárút kanyarog, szóval látszólag bicajosbarát környék.

7. Berlin, Németország fővárosa, millió látnivalóval, a kint élő barátnőmmel, a párjával, a kutyusaikkal. Biztosra veszem, hogy egy percet sem fogunk unatkozni ott sem. (: A Brandenburgi Kaput mindenképpen le szeretném fotózni, a többi majd alakul a helyszínen.

8. Rostock egy egykori Hanza-város, főleg kikötőiről híres. Itt fogjuk először látni a tengert. (Kicsit pontosabban pedig a Balti-tengert.) Hajókat szeretnék bámulni, világkörüli hajókázásról álmodozni, és halat enni az egyik dokkon. (Na jó, a piacteret sem hagynám ki...) 

9. Viborg már Dániában található, az egyik legősibb város a környéken, a vikingek korában már lakott település volt. Legfontosabb építészeti remeke a XII. században épített székesegyház, amit az 1800-as években teljesen újjá kellett építeni, mert az idők során több tűzvész áldozata lett. Neoromán stílusban épült fel utoljára, ha jól emlékszem.

Palm Beach, Frederikshavn

10. Frederikshavn az első szakaszunk utolsó állomása. Innen kompozunk Norvégiába. A dán városka hat öböllel büszkélkedhet, de izgalmas látnivalónak ígérkezik a Palm Beach is. (100 pálmát ültettek el a tengerparton, gyanítom, főleg a turisták kedvéért.)

A képek forrása: Palm Beach

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr963069558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása