A legelső hivatalos kiadásunkat az ECF által fémjelzett EuroVelo Térkép megvásárlása jelentette, amit még 2008-ban adtak ki, és az egész Európát átszövő, tizenkét útvonalról nyújt némi információt. A Bookline-tól rendeltük meg, egy héten belül megérkezett. Összesen  körülbelül tízszer hajtogattunk szét és össze, már egy kissé szamárfüles, noha még el sem indultunk. A térkép maga elnagyolt, csak a legnagyobb városok és a legeslegfontosabb utak szerepelnek rajta, igazából nem könnyített egy szemernyit sem az útvonal-tervezésünk terhén. Nem állítom, hogy jó vétel volt, de legyeket hajkurászni kiváló lesz, míg el nem rongyolódik a papír.

 A második kötet már sokkal inkább használhatónak tűnt, ezért is vettem le a polcról az egyik Alexandra Könyváruházban. Az Európa Kempingek és üdülőfalvak című kiadvány több, mint 2700 üdülőhelyet taglal a környező 24 országból. Ez azért is szép szám, mert mindössze három olyan állam található a felsorolásban, amin nem haladunk keresztül: Luxemburg, Svédország és Törökország – az összes többi helyen leellenőrizhetjük a kilistázott infók hitelességét. Ráadásul a kötetben hagytak némi helyet a jegyzetelésre, sőt, egész  komoly térképmelléklettel rendelkezik! Ha valamit nem szeretnék itthon felejteni az induláskor, akkor valószínűleg ez a könyv lesz egyik ilyen dolog. (:

Néhány nagyvárosról (Róma, Párizs, Barcelona, Amszterdam és London) már korábban letöltöttünk Lonely Planet e-útikönyvet, de azok a csak a telefonon foglalnak némi helyet, ezért ezek biztosan velünk jönnek majd. Még tervezek beszerezni tucatnyi Lonely Planet Phrasebook-ot, hogy minden országban legalább két szót tudjak a helyiek nyelvén – a "kérem" és a "köszönöm" sokat tud segíteni egy-egy interakción.

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr943054773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása