Egy laza 8 és fél órás kompolást követően érkezünk meg Oslóba. Innen az EV 12 úton indulunk meg a partvonal mentén. Kristiansand-ot, Stavanger-t érintve érkezünk meg Bergenbe.

Az Eurovelo 12 az Északi-tenger partvidékén halad. Norvégia, Svédország, Dánia, Németország, Hollandia, Belgium, Anglia és Skócia tengerpartján tekerhetünk. Az túra hivatalosan Norvégiából, Bergen városából indul és itt is ér véget 5.932 kilométer után, de természetesen bárhol el lehet kezdeni.

Bergenből egy nagyon hosszú, kb. 2.400 kilométeres szakasz következik fel a kontinentális Európa legészakibb csücskéig, a Nordkappig. Az EV 1-en haladunk majd végig, a norvég partok és fjordok mentén.

Az Eurovelo 1 az "Atlanti Parti Út" nevet viseli. A Nordkapptól indul és Norvégia, Skócia, Észak-Írország, Írország, Anglia, Franciaország, Spanyolország után éri el a portugál Sagres városát. Hossza:8.186 km

A teljes szakasz 3.500 kilométer, körülbelül 50 nap alatt járjuk meg, és ha minden igaz akkor a szakasz második felénél csatlakozik hozzánk az én nagy fiam Áron!  

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr793044589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása