Írta: angel8_anita1 2011.07.23. 20:15

Sátorkérdés

Sokszor töprengtem már azon, milyen lesz körbe-karikába sátorozni Európát? Persze sokat olvastunk és beszélgettünk már róla, de az nyilvánvalóan nem olyan, mintha már ott lennénk és a helyszínen élnénk át a kalandot.

Gyerekként és kamaszként sokat kempingeztünk a családommal, amit rendre csak én élveztem, mert nem mindenki kedveli, ha a sátra beázik, rádől, vagy éppen hangyák lepik el reggelre. (: Volt már olyan, hogy szélvihar és zápor ostromolta alkalmi lakhelyünket, de az is előfordult, hogy borzalmasan rossz sátorhelyet választottunk, és szinte kavicságyon aludtunk (csak az első éjjel, mert másnap megszavaztuk a sátorbontást és távolabb költözést). Kevés az olyan kellemetlenség, amit nem tapasztaltam meg egy-egy ilyen nyaralás során, ezért még nagyobb lelkesedéssel vetem bele magam a sátorválasztásba, mint a normális útitársaim.

Számomra elsődleges szempont, hogy megfelelő méretű legyen az ideiglenes otthonunk, ha már a kutya is velünk jön. Az a minimum, hogy két rétegű, vízhatlan külső borítással, szúnyoghálós szellőzőkkel, és kis tömeggel kell rendelkeznie az ideális sátornak, és az sem árt, ha strapabíró a cucc, mert nagyon nem örülnénk, ha a tizenötödik használatnál szétesne az ajtócipzár…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A legklasszabb a Harry Potter és a Tűz Serlegében használt, tértágító bűbájjal ellátott sátor volna, de a való életben sajnos elég kevés az esély ilyen gyártmányt találni. Jelenleg a hagyományos felépítésű és az úgymond "két másodperces" sátrak között ingadozunk, ugyanis nem biztos, hogy egy-egy fárasztóbb nap után lesz kedvünk sátrat állítani… Bár ezt sem szerencsés előre kijelenteni, ugye… (A "két másodperces" sátrat elég egy határozott mozdulattal a levegőbe dobni, és automatikusan kinyitja magát, ezután már csak rögzíteni kell a talajhoz. Hogy mennyire tartós? Egyszer az is kiderül talán.) (: Fő az optimizmus.

A bejegyzés trackback címe:

https://guku.blog.hu/api/trackback/id/tr863089960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása